ظاهر جین های گلدوزی شده را دوست دارید؟ وقتی خودتان می توانید گلدوزی کنید، نیازی نیست که لباس ها یا شلوارهای جین طرحدار بخرید! یادگیری تکنیک گلدوزی رو شلوار جین آسان است و یک راه عالی برای شخصی سازی و جدید کردن مدل لباس هایی است که دارید.
احتمالا لباس های گلدوزی شده را در فروشگاه های بزرگ و یا هرجای دیگری دیده اید. بله، شما میتوانید آن دسته از لباس ها را بخرید اما انتخاب های بیشتری خواهید داشت و مایه مباهات شماست که لباس هایی را بپوشید که خودتان گلدوزی کرده اید.
در این پست قصد داریم گلدوزی روی شلوار جین (شلوار لی) را به صورت 100% رایگان با شما به اشتراک بگذاریم.
مراحل گلدوزی روی شلوار جین
یک شلوار جین تازه بخرید (ابتدا آن را بشویید و خشک کنید!)، یا کت جین خود را که مدت هاست نپوشیده اید بیرون بیاورید تا بر رویشان گلدوزی کنید. سپس به انبار نخ های گلدوزی خود بروید و کار را شروع کنید. نه تنها این یک روش خوب برای درست کردن تیپ محبوب تان است، بلکه یک راه عالی برای لباس هایی است که نیاز به تعمیر دارند. بر روی قسمت هایی که لکه شده یا در اثر زیاد پوشیدن ساییده شده و یا بر روی سوراخ ها از گلدوزی استفاده کنید تا این معایب را بپوشاند.
ممکن است شما بخواهید یک جمله با ارزش را بر روی لباستان گلدوزی کنید و یا شاید بخواهید از شخصیت های سرگرم کننده برای کودکان (شخصیت های کارتونی) استفاده کنید. هر آنچه را انتخاب میکنید، نکات، ایده ها، و اصول پایه ای در مورد گلدوزی بر روی جین را مطالعه کنید.
۱- وسایل لازم برای گلدوزی روی جین
- سوزن گلدوزی: سوزن گلدوزی ابزاری است که باید به وسیله آن، دوخت های گلدوزی را بر روی شلوار لی ایجاد نمایید.
- نخ گلدوزی: نخ گلدوزی نوعی نخ است که مختص پروژه های گلدوزی و شماره دوزی، طراحی و تولید شده است.
- لایی پارچه ای
- جعبه نخ دمسه
نکته: برای انجام گلدوزی روی لباس جین، طبیعتا دیگر احتیاجی به پارچه گلدوزی نخواهید داشت. پارچه گلدوزی شما در واقع همان لباسی است که بر روی آن گلدوزی می کنید.
۲- علامت گذاری الگو روی شلوار جین
یکی از اولین چالش ها برای گلدوزی روی لباس لی، ایجاد الگو بر روی پارچه است. چندین روش در این موقعیت به خوبی کار میکند. یک روش استفاده از کاغذ کاربن سفید یا زرد است. این روش کار می کند اما اغلب خطوط باعث کثیفی می شوند و یا به سختی دیده می شوند. روش دیگر استفاده از کاغذ الگوی نازک است، که به خوبی کار می کند، اما میتواند مشکل ساز باشد، زیرا کاغذ ممکن است در حین کار پاره شود.
روش سوم استفاده از لایی پارچه آبی است که وقتی کار گلدوزی تمام شد، آن را از طرح گلدوزی جدا میکنیم. (با قیچی میچینیم.)
اگر می خواهید مناطقی که آن درز وجود دارد را بپوشانید، به چگونگی لایه های الگو بر روی درز دقت کنید تا از ایجاد شکاف در کوک ها، جایی که پارچه دارای لایه های مختلف است، جلوگیری کنید.
الگوی ساده در دوختی که جهت نمونه قرار داده شده، مجموعه ای از مثلث هاست که بر روی جیب پشت یک شلوار جین قرار میگیرد.
آموزش های مرتبط: گلدوزی روی کیف
۳- انتخاب سوزن و نخ گلدوزی
جین یک پارچه قوی و ضخیم است، بنابراین باید یک سوزن قوی و ضخیم انتخاب کنید. سوزن های در سایز های 18 تا 22 خوب هستند زیرا هم تیز می باشند هم قوی. سایز خاصی که استفاده می کنید باید با اندازه نخ تان تناسب خوبی داشته باشد.
اکثر نخ های گلدوزی بر روی جین کار می کند، اما بهتر است آن هایی را انتخاب کنید که هم با دوام باشند هم قابل شست و شو. اگر متوجه شدید که نخ بیش از حد معمول ساییده به نظر می رسد، از طول نخ های کوتاه تری استفاده کنید و به آن ها نرم کننده نخ بزنید.
برای مشاهده لیست قیمت ها، مشخصات و خرید نخ گلدوزی روی لینک زیر کلیک کنید.
۴- شروع کار گلدوزی روی شلوار لی
بسته به اندازه گلدوزی که انجام می دهید و همچنین محل قرار دادن آن، ممکن است قادر به استفاده از کارگاه گلدوزی باشید یا نباشید. خبر خوب این است که جین به اندازه کافی محکم است و نیازی نیست حتما از کارگاه گلدوزی استفاده کنید.
هنگام نگه داشتن جین و کوک زدن بدون استفاده از حلقه، مراقب باشید که چطور و چقدر محکم پارچه را در دست میگیرید تا از آسیب های احتمالی و گرفتگی عضلات جلوگیری کنید. هر وقت هم لازم است در بین کار استراحت کنید.
اگر در نزدیکی جیب های جلویی شلوار جین گلدوزی می کنید، مراقب باشید که جیب های واقعی را کوک نزنید. جیب ها را بیرون بیاورید تا در مسیر کار شما نباشند و بررسی کنید که در همین حالت بمانند. (اگر جیب ها داخل باشند ممکن است جیب را کوک بزنید و به هم دوخته شود.)
روی لایی پارچه ای طرح مثلث ها رو بکشید و آن را روی جیب بچسبانید .
۵- ایده هایی برای کوک زدن روی آیتم های جین
دوختی که برای این آموزش استفاده شده یکی از دوخت های پایه گلدوزی است که کمی احتیاج به دقت دارد، اما به راحتی میتونید انجامش بدید. طرح های هندسی، مانند مثلث ها در مدل بالا، مدرن هستند و اغلب میتوان در زمان کمی آن ها را به سادگی درست کرد. این طرح ها برای اضافه کردن گلدوزی به گوشه ها و یا نزدیک لبه ها مناسب هستند.
نقوش تتو، علامت ها، الگوهای زیبا یا کارکترهای مورد علاقه برای طرح روی کت مناسبند، مانند اضافه کردن یک تکه گلدوزی شده. برای آنکه دوام بیشتری داشته باشند، از کوک های متراکم برای گلدوزی استفاده کنید. بعد از اینکه دوخت را تمام کردید جیب را خیس کنید تا لایی از پارچه ی جین جدا شود و اضافات را بچینید.
پس از انتخاب یک طرح برای گلدوزی، بهترین مکان را برای قرار گیری آن انتخاب کنید. همه الگوها برای اینکه بتوانند در هر نقطه از لباس استفاده شوند مناسب نیستند. جیب ها و لبه های جین، همچنین امتداد درزها، مکان های مناسبی برای گلدوزی هستند.
گلدوزی های متقارن در جلوی جین نیز محبوب است، مخصوصا زیر جیب های جلو. برای این کار، طراحی را در هر دو طرف جین کپی کنید. روی کت ها و تیشرت های جین، مکان های زیادی برای قرار دادن طرح وجود دارد. میتوانید یک طرح بزرگ در پشت داشته باشید یا کوک های کوچکی روی یقه یا جادکمه ایجاد کنید. هنگامی که تزئین کردن را شروع کنید، حس میکنید که میخواهید کل لباس خود را گلدوزی کنید!
طرح گلدوزی روی شلوار جین
امیدوارم از آموزش گلدوزی روی شلوار لی لذت کافی را برده باشید. پیشنهاد می کنیم در ادامه مقاله گلدوزی روی لباس سفید را هم ببینید.
همچنین اگر به هنر گلدوزی علاقه مند شدید میتونید برای مشاهده ی آموزش های پایه گلدوزی با دست، به صفحه آموزش گلدوزی با دست آکادمی هنری مراجعه کنید.
سوالات متداول
۱- آیا امکان گل دوزی روی لباس جین و لی است؟
بله، شما می توانید روی شلوار یا کت جین خود انواع طرح ها را گلدوزی کنید. البته اینکار با چالش هایی هم همراه است که در این مقاله کامل در مورد آن ها صحبت کردیم.
۲- آیا برای گلدوزی روی جین نیازی به کارگاه است؟
خیر، لباس جین به دلیل استحکام بالایی که دارد نیازی به کارگاه گلدوزی ندارد.